Diskuse
Můj guláš je lepší, Ivo
Děkujeme za pochopení.
P30a25v11e56l 98N15e36u35b27a63u11e91r
Na maminku se neodvolavej vypadaš jak de .........
H80a29n72a 24V20l87k58o86v52á
Vaše verze je mi bližší. Stejně cibule, hovězí kližka, zahušťovat chlebem....Ale největší úspěch měl kdysi guláš pro asi 20 lidí, který jsem ve velkém hrnci pomalu dusila ( ochutnávala, dochucovala) asi 5 hodin. Stál na sporáku celou noc, každý si průběžně bral do talíře, přikusoval chleba a my někteří, co jsme přece jen potřebovali spát jsme ho posnídali ještě před ranní sprchou...
I41v28a56n 21M70a54r94e48k
"Uzenou" papriku ? ! Děkuji, zkusil jsem to jednou a guláš chutnal jako bych jej "okořenil" dehtem. Takže putoval za stálého míchání do odpadu
J67i76t58k65a 64Š15t65a48n59c59l91o10v30á
Honzo, seš můj člověk, dělám to stejně. Právě jsem to psala pod blog Ivky. Jedině sádlo, rychle opéct atd.......a pivko k tomu
I98v17a49n11a 26D12i48a42n62o48v94á
No jo, však už tady blaženě tančí (a dožírá můj máslový gulášek)
K46a83r83e72l 23V80a38l63i59š
No ta hořčice do guláše - nevím.
Guláš dělám z čehokoliv - i kuřecí křídla nebo žaludky - ale když to není z hovězí kližky nebo líček tak tomu neříkám guláš, ale jídlo gulášového typu
Jinak souhlas a karma.
J92a34n 78P30r37a49ž88á60k
Tedy vy dva mi dáváte. Budu to na vás oba žalovat své váze
J65a47n 34A95n44d36r27l59e
Zaluj! A třeba i k soudu. Po rozsudku si pak spolu sedneme a spolecne to zapijeme a zajime, jo?
J41i54ř28í 73J81i37r42o92u29d43e20k
Nejni guláš jako guláš. Ale Guláš, to je guláš. Třeba i Řeznickej, či zabijačkovej. Obohacenej i o ,,droby", jatýrka, srdíčko, atd. A atˇ v guláši, třeba i druhej den, ale i v ,,derštˇkový" musela lžíce pomalu stát
R24o87m84a92n 42E76n86d77e31r70s
Taky jsem se naučil zahušťovat chlebem, super! Ale jako příloha nejlepší kolínka, pak rýže, knedlík, brambor....a pak dlouho nic.......a pak, když je nejhůř, tak i ten chleba
K61a30r92e34l 11M63á67d60l27e
Asi jste měl štěstí na školní jídelnu. V té naší byla třikrát týdně rozvařená kolínka, jednou vysušený rýžový nákyp, pak na střídačku knedlík, brambor a rýže. I když jsem časem poznal, že se dají uvařit i jedlá kolínka, při vzpomínce na školní jídelnu je beru jen jako alternativu půl stupínku nad smrtí hladem.
J13o24s20e33f 54H61e90j14n18a
Asi bych dal nepatrně přednost vaší variantě, dokonce snad má být víc cibule, než masa. A drštkovou už vařím z hub, masáků, hlívy...a je špičková. Ovšem ta kdysi na vršovickém kopci U Hulatů