Diskuse

Vyznamenání

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J21a90r27a 18R66a88n90k

17. 9. 2016 2:09

Byli v odboji a to se vzdy hodnoti jinakR^

1 0
možnosti
Foto

Pro pány Petříkaq a Salajku a jim podobné s dovolením zopakuji otázku pana Černého:

„... onen akt zabití příslušníka SNB byl objektivně nutný. Byl by je jinak okamžitě identifikoval a jejich dopadení by bylo jen otázkou času. Kdyby ho jen zastřelili, měnilo by to na hodnocení toho činu?“

Co vy na to, komouši?

2 0
možnosti
Foto

Asi jste mne zaradil mezi ostatni takze vam doporucim svou reakci na nazor pana Cerneho. Jinak... prezentujete se tu jako uvedomely krestan. Co takhle nezabijes? Nic vam to nerika? Ja diky Bohu krestan nejsem, presto toto pavidlo ctim a zabiti cloveka povazuju az za tu nejkrajnejsi moznost.

0 0
možnosti

M39i33l72a29n 98K60e87s71l

16. 9. 2016 14:43

Já jsem přesvědčený,že to jsou vrazi.

1 2
možnosti

Ano p. Černý, tak nějak to chápu i já a dle toho napsal příspěvěk ... Jsme lidé s příbuznými, všude je nějaká historická událost a zkušenost ... Dodnes vidím svého otce, jak ve sklepě opatrně rozbaluje jakousi ruličku - plakát z 50 let Nezbytné hvězdy - srpy - Nápis - "Pracuj - myslí. za tebe strana" ! Rodič pracoval, ale zhřešil - Myslel ! Je zde i další syn - Grebeníček. Jeho otec zase mlátil druhé, proto, aby se nám žilo lépe ... Za rodiče nemůže ... Opravdu pak žasnu, kdy on si vybírá cestu, že taky mlátí - hubou ! Dcera kata Vaše, se otce nezřekla - zřekla se jeho dědictví - Věnovala na pomoc obětí ... Nic není černé - nebo bílé - Netoliko rudé ! :-)

1 0
možnosti
Foto

Metody, které bratři Mašínové použili, jsou stejné, nad jakými se tolik pohoršujeme u bojovníků Islámského státu a právě kvůli těmto jejich metodám je nazýváme teroristy.

Já mezi bratry Mašíny a teroristy z IS nevidím žádný velký rozdíl. Teroristé z IS bojují za šíření islámu (tedy šíření svých ideálů), ale zda vůbec bratři Mašínové za nějaké ideály bojovali, není vůbec jasné.

Za protikomunistický "odboj" jim totiž někteří "historikové" dokonce přičítali vykradení muzea zbraní v Poděbradech v roce 1946. Že by již tehdy bratři Mašínové ve věku 14 a 16 let věděli, že se komunisté za 2 roky dostanou k moci a budou tyto zbraně potřebovat?

A Ještě zajímavější je, jak se po roce 1948 oba bratři Mašínové hlásili do komunistické armády.

Váš článek je snůška neznalostí a zaujatosti omlouvat obyčejné loupežné vraždy.

Uvědomte si, že pokud bratři Mašínové vyhlásili boj komunistům, tak měli v první řadě zavraždit svoji matku, která se stala po roce 1948 členkou KSČ.

Takže za mne RvRvRv

4 8
možnosti
Foto

Je signifikantní, jak se snažíte vyzvracet kýbl špíny snad na každého, kdo je proti bolševikům – buď je to vrah, anebo si s bolševikem zadal. Jste neuvěřitelný.

5 0
možnosti
Foto

V Polsku a na Ukrajině se s tím nemažou. Tam bylo Mašínů na tisíce. Jenomže se jednalo o určitou rovnováhu. Navzájem si neměli v těch činech ti či oni, co vyčítat. Kdyby se tu těch Mašínů vyskytlo alespoň pár desítek, tak bychom smrt jednoho protivníka, který náhodou stál na jiné straně barikády, neřešili.

Ne, že bychom o potencionální "mašíny" měli nouzi. Děsivé je to, že je jejich tehdejší protivník předešel dříve, než se o něco pokusili. Kolik vojáků a odvážných lidí se stejným smýšlením skončilo na popravišti, v dlouholetých kriminálech a v nejlepším případě v nucené emigraci, čímž si většinou zachránili život?

Přemýšlejme, historie se nedá dělit na dnes a předtím. Jsme jí součástí stále jak to konečně vyjádřil pan Buček.

6 1
možnosti

M96i78l17a11n 44B17í76l97e24k

16. 9. 2016 10:34

"Děsivé je to, že je jejich tehdejší protivník předešel dříve, než se o něco pokusili."

A k paradoxu dějin patří, že k onomu protivníkovi patřili i členové rodiny Mašínů. Maminka byla členkou KSČ, jejich strýc Ctibor Novák smutně proslul jako velitel táborů pro sudetské Němce na Jesenicku, který nechal svévolně popravit nezletilé (a defraudoval majetek), z čehož ho posléze vysekávalo Obranné zpravodajství (tedy hlavní komunistická složka v armádě, úzce spjatá se SSSR).

2 0
možnosti

Mašínové jsou ubozí podlí vrazi,kteří svou zištnost zakryli protikomunistickou nenávistí.

4 8
možnosti

P60e91t28r 82U31h67e47r

16. 9. 2016 9:06

Jediný ubožák jsi tu ty.

5 2
možnosti

Odkaz bratří Mašínů spolehlivě prudí a vrství rozporné reakce. Pro mne je to důkaz, že my , (již 27 let), nejsme schopni - ochotni se stále vypořádat s vlastní minulostí ! Otázek je celá hora ... Třídní boj, patřil k základním atributům KSČ. Jak se tomu bránit ? Mašíni radikálně - tedy blbě ... Ta diktatura, se pak dostává až do náboženské roviny - "Nechej se utlačovat a nastav i druhou tvář - Stav normalizace" ... Taky blbě ... Otec Mašínů byl Vlastenec, takto syny vychoval ... Komunisté vlastenectví rozmetali a nahradili Internacionalismem ! Zcela překroucené hodnoty - zrušení starých - ovšem nenastoleny žádné nové ! Pak, vyhřezl morální maras po r. 1989 - dodnes ... Logiku to má, v každé třetí rodině Komunista, žije dodnes ... On však osobně neutlačoval - budoval ... Myslel to dobře - lépe ... Jsme zmatenými potomky ... Viz. oblíbený film "Anděl na horách", kulturní vystoupení J.Kemr hraje ... Za ním v české ozdravovně ruská vlajka a podobizna Stalina - co tam dělá !? KSČ s horou ostudy si přemaluje firmu tím, že si tam přidá + "m". Opravdu, je to normální !? ... Dle dneška ano - pak jistě bratři Mašíni v celém kontextu - Nenormálními jsou, (byli) ... Na závěr - Nepochybně škoda každé oběti ... Chvála je to za námi ...

6 0
možnosti
Foto

Jste na omylu. Kašík nebyl tím podřezaným. Nebyl obětí vraždy. Byl zabit při výkonu služby. Postavil se Mašínům, během jejích akce a byl zastřelen. Jako takovému mu patří pocta, nezávisle na tom, které straně sloužil. Zajedno jsem s vámi v případě podřezaného policisty. Tento čin je podle mne neomluvitelný, i když bratry Mašíny, podobně jako vy pokládám za hrdiny protikomunistického odboje. V tom jednom případě se ale s nimi ztotožnit nemohu.

7 0
možnosti

díky, vyjádřill jste to i za mne....

0 0
možnosti
  • Počet článků 476
  • Celková karma 15,02
  • Průměrná čtenost 807x
jeden takovej... :-)

Seznam rubrik